Kansainvälisyystoiminta Jokivarren koulussa

Jokivarren koulun kansainvälisyysstrategia pohjautuu Orimattilan kaupungin sekä valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan. Keskeisinä tavoitteina niissä on kansainvälisyyden sekä monikulttuurisuuden edistäminen. Orimattilan kaupungin sivistystoimessa kouluja kannustetaan osallistumaan kansainvälisyystoimintaan. Kaupungilla on koulujen kansainvälisyystoiminnan koordinaattori. Kansainvälisyystoiminta tapahtuu opetushallituksen tarjoamien ohjelmien (Erasmus+, NordPlus, eTwinning) kautta.

Olemme herätelleet vuosia uinuneen kansainvälisyys-toiminnan henkiin ja vuonna 2020 alkaneen Erasmus + -hankkeen päätyttyä toukokuussa 2023 koulumme henkilökunnasta 14 opettajaa ja rehtori oli osallistunut kahdeksalle eri kurssille Italiassa, Espanjassa, Islannissa ja Ranskassa.

Jokivarren koululle on myönnetty Erasmus+ -akkreditointi eli “laatuvarmistettu Erasmus+ -jäsenyys”. Kesän alussa saimme uuden päätöksen nyt alkaneen uuden Erasmus+ -hankkeemme rahasummasta.  

Tulevana lukuvuonna tavoitteemme on muun muassa vakiinnuttaa kansainvälisyystoiminta osaksi koulun toimintaa ja lisätä kouluyhteisön hyvinvointia.

Aloitamme oppilaiden liikkuvuudet: tarkoitus on, että kahdeksan yläkoulun oppilasta lähtee huhtikuun lopussa Saksaan (Hampuriin) yhdessä kahden opettajan kanssa. Tämän lisäksi koulumme aikuisia (opettajia ja koulunkäynninohjaajia) lähtee Erasmus+ - kursseille Euroopaan.

Kouluumme on myös tulossa vieraita: Oppilasryhmä opettajineen sekä Saksasta että Slovakiasta on pyytänyt päästä vierailulle luoksemme. Lisäksi Italiasta joukko opettajia tulee tutustumaan ja seuraamaan opettajien ja ohjaajien työtä.

Jokivarren koulun oppilaat ja henkilökunta saavat siis aimo annoksen kansainvälisyyttä kuluvan lukuvuoden aikana!